Halloween en een nieuw gebouw. (22-10 tot 05-11)

5 november 2019 - Benalmádena, Spanje

Daar ben ik weer! 

In de afgelopen twee weken is er weer eens het een en ander gebeurd. Op 28-10 zouden we namelijk beginnen met de lessen in het nieuwe gebouw voor de basisschool dus hier werden al de enige voorbereidingen voor gemaakt. Ook hebben we nog vergaderingen gehad over een nieuwe aanpak. Vanaf die maandag gaan de kinderen wisselen van lokaal. Eerst was het zo dat de docenten naar het klaslokaal gingen van de klas waaraan ze les gaven. Nu gaan de kinderen naar het lokaal van de docent van wie ze les krijgen. Na op donderdag (en op vrijdag zonder onze hulp) de spullen van A naar B brachten was het op de 28e zover. We konden ons nieuwe gebouw in, helaas was deze nog niet helemaal klaar. Sommige klassen hadden nog geen kasten of borden... dus de eerste week was wel een beetje..... uhm, wennen? Maar gelukkig was dat probleem de week erop al weer gefikst. 

Op 31-10 was het natuurlijk Halloween. En dat werd nogal groots gevierd. De hele dag waren er geen lessen. Apart van een paar docenten en de wat oudere kinderen van de middelbare, was iedereen verkleed. Ook wij als stagiaires! Sommige kinderen hebben veel werk in hun kostuum gestopt en dat was te zien, sommige waren ook echt daadwerkelijk. Na een beetje in de klas te hebben gechillt was het tijd om het beste kostuum te kiezen. Dit werd gedaan door een aantal leraren. Ze gingen van de kleuters tot aan Year-9 (staat gelijk aan de tweede klas van de middelbare). En ook bij de leraren werd het beste kostuum gekozen! Na dat de winnaars hun prijsje hadden gekregen was de rest van de middag vrij gemaakt voor spelletjes, muziek en een barbecue. Het was echt een super leuke middag en zowel de kinderen als de docenten hebben er enorm van genoten. Ook gaf deze middag de kans om met verschillende ouders te kletsen, sommige Nederlands, andere Spaans en sommige zelfs uit andere landen zoals Denemarken en Engeland. Het was erg leuk om de ouders te leren kennen!

Na de Halloween viering gingen we deze week gewoon verder met lessen in ons nieuwe schoolgebouw, waaraan we nog steeds even moeten wennen. 

Ik zie jullie over twee weken met nog meer verhaaltjes. Hasta luego!!